RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

РФ заповнює кримські пляжі держслужбовцями через безкоштовні поїздки

Росія намагається "адміністративно-командним способом" заповнити пляжі в тимчасово окупованому Криму тими співробітниками, яким російські підприємства оплачують поїздку.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Він зауважив на тому, що відвідування тимчасово окупованого Криму переважно залежить від бюджетних працівників, яким місце роботи оплачує поїздки. Таким чином Росія і намагається заповнити пляжі на тимчасово окупованому півострові. Ймовірно, що можливість безкоштовної поїздки приваблює росіян навіть попри потенційні ризики. Плетенчук вказує:

"Вчора в Криму на пляжах було достатньо порожньо, зважаючи, що це був вихідний. Після кожного перекриття мосту, можна спостерігати чергу на в’їзд, а саме з легкових машин".

Він вважає, що сфера туризму в тимчасово окупованому Криму “виживає" саме за рахунок таких поїздок, що їх оплачують російські підприємства своїм працівникам:

"Адміністративно-командним способом, вони і наповнюють пляжі туристами, а для росіянина "шара" важлива, то можна поїхати і під обстріли".

Нагадаємо, раніше у Військово-морських силах Збройних сил України розповіли про унікальну ракету, яка призвела до жертв у Севастополі 23 червня 2024 року.