RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Білорусь наростить військові об'єкти на кордоні з Україною

Державний прикордонний комітет Білорусі планує зміцнити державний кордон з Україною, спорудивши два військові об'єкти. Там мають намір розмістити підрозділи своїх прикордонників.

Про це інформує моніторинговий OSINT-проєкт "Беларускі Гаюн" у Telegram-каналі.

Як зазначають аналітики, відомство планує здійснити закупівлі інженерних послуг з комплексного управління будівельною діяльністю для спорудження прикордонних застав.

"Беларускі Гаюн" дізнався, що один із цих комплексів мають намір збудувати у населеному пункті Карпівка Лоївського району. При цьому там застава була створена ще у 2017 році. В її компетенції охорона ділянки кордону з Україною протяжністю 29,5 км, що пролягає по річці Сож.

Другий комплекс прикордонної застави має з'явитися у населеному пункті Свіча Наровлянського району. Застава там буде збудована з нуля і має увійти в склад Мозирського прикордонного загону.

"Раніше для прикордонної застави "Асаревичі" (Брагинський район), частково розташованої на річці Дніпро, також почали будувати нову інфраструктуру", - зазначив OSINT-проєкт.

Нагадаємо, раніше в Білорусі заявили про приведення у "високу боєздатність" Військово-повітряні сили та ППО у зв'язку з нібито "активізацією" військ з боку України на кордоні.