RU  UA  EN

Вівторок, 1 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

"Спекотно в усіх сенсах": командир підрозділу про ситуацію на Харківщині

На Харківщині "спекотно" у всіх сенсах. Окрім високих температур в полях, що місцями сягає до 39 градусів, на лінії зіткнення ворог залучає до атак практично все, що має, зокрема застосовуючи тактику "м’ясних штурмів".

Про ситуацію на Харківщині в етері національного телемарафону розповів командир підрозділу Terra у складі 3-ої окремої штурмової бригади Микола "Абдула" Волохов.

"Дуже спекотно і в прямому і в переносному сенсі. В прямому сенсі жара в полях іноді доходить до 39 градусів. Вкрай важко виконувати бойові завдання. В переносному сенсі також. Ворог використовує фактично все, що у нього є, всю номенклатуру зброї. Єдине, що його трохи стримує, це та сама спека", – сказав командир підрозділу.

За його словами, росіяни продовжують працювати авіацією, реактивними системами, а також залучають піхоту для штурмів українських позицій: "... посилають пачками піхоту на штурми наших позицій. Але тримаємося".

На питання, чому ворог попри спеку та низьку ефективність досі обирає тактику "м’ясних штурмів", Микола Волохов сказав наступне:

"Мають таку можливість. Мають надзвичайно великий ресурс і цей ресурс дозволяє їм експериментувати. На жаль, вони мають право на помилку. Вони можуть втратити дуже велику кількість піхоти і це все ще не робить їх небоєздатними, це все ще дозволяє їм відновлюватися".

Він підтвердив, що на локальних проміжках ця тактика дійсно неефективна, проте є свої нюанси:

"Дійсно, це є неефективним на локальних проміжках. Але це може бути ефективним, якщо дивитися в розрізі довгого часу. Адже їхня піхота іде, вона гине, але наша піхота стомлюється".

"Що буде на довгій дистанції ми поки що не розуміємо. Так само як не розуміємо, наскільки багато в них цього ресурсу, але точно немало. І що він ще не закінчився", – підсумував командир підрозділу Terra.