RU  UA  EN

Неділя, 1 вересня
  • НБУ:USD 40.75
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.75
Суспільство

Новини

1 вересня

Всі новини

Червінського відправили під домашній арешт за іншою справою, – ЗМІ

Колишнього співробітника Головного управління розвідки (ГУР) Романа Червінського, якого 17 липня випустили із СІЗО після внесених 9 млн грн застави, відправили під домашній арешт в іншій справі.

Про таке рішення Шевченківського райсуду Києва повідомляють журналісти "Суспільного".

Як зазначається, суд обрав запобіжний захід у кримінальній справі про хабарництво 2020 року. Як зазначили адвокати військового, відео, що нібито підтверджує його незаконні дії та поширене в Інтернеті, записали незаконно, порізали та сфальшували. Захист планує оскаржити рішення.

Взяти на поруки Червінського зголосилися народні депутати від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко та Вікторія Сюмар, колишній російський політв'язень Володимир Балух, а також лідер партії ЄС Петро Порошенко, який напередодні вніс заставу.

При цьому суд задовольнив сторону обвинувачення частково, яка вимагала цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, 17 липня Романа Червінського випустили зі слідчого ізолятора. За нього внесли необхідну суму застави.

Його звинувачують у нібито перевищенні службових повноважень в рамках справи про спробу викрадення російського літака. Слідство вважає, що це нібито призвело до обстрілу аеродрому "Канатове" у Кіровоградські області.

Сам він вважає справу політично мотивованою. Припускає, що це пов’язано з тим, що він у 2021 році говорив про зрив здійснення операції із "вагнерівцями".