RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

Всі новини

Бронювання від мобілізації: у ДСНС розповіли, кого торкнулось

Бронювання від мобілізації надано тільки оперативним співробітникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Частка у 90% від особового складу.

Про це розповів керівник ДСНС Андрій Даник для агенції "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що йдеться про тих, хто безпосередньо задіяний до порятунку населення. Тоді як долю інших 10% вирішить Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

"Бронь у всіх спеціалістів оперативних служб (90% особового складу) – це ті, хто безпосередньо рятує людей. 10% співробітників ДСНС - без броні. Це не оперативний склад, це склад забезпечення. Броні у них не буде, а чи вони будуть мобілізовані - вирішуватимуть ТЦК", - повідомив посадовець.

З огляду на те, що в системі фіксується некомплект, більша частина співробітників ДСНС без бронювання може бути критичною під час виконання рятувальних робіт.

За його словами, на фронт пішли із системи ДСНС близько 500 осіб. Йдеться про всіх тих, хто вирішив захищати країну на початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, на початку червня Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою передбачалося бронювання від мобілізації 50% від штатного складу ДСНС та поліції. Згодом уточнили, що згідно з остаточним рішенням уряду, йтиметься про 90%.