RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"Машина починає давати збій": Юсов про слабкі місця армії РФ

Росія вигадує все нові стимули для того, щоб поповнити втрати, які армія противника несе на фронті. Окрім цього слабкого місця РФ в ГУР наголошують на ще одному аспекті – технічному забезпеченні окупантів.

Про це в етері національного телемарафону розповів речник ГУР Андрій Юсов.

Спочатку в етері зауважили, що командувач Національної гвардії, бригадний генерал Олександр Півненко в одному з інтерв’ю сказав, що російські війська за місяць-півтора не зможуть вести активні бойові дії і змушені будуть стати в оборону. Щодо цього українська розвідка вказує наступне:

"Подібні оцінки робляться на підставі зокрема великих втрат в живій силі і техніці в силах і засобах противника. Наразі вони можуть поповнювати ці втрати. Але спостерігаються вже суттєві проблеми з набором нових контрактників. Все нові і нові стимули держава-агресор вигадує для того, щоб залучати нове гарматне м’ясо, але ця машина починає давати збій".

Тому, за словами Юсова, такі прогнози і з’являються: "Вже зараз можемо констатувати, що є проблеми із планом набору живої сили. І це так чи інакше буде мати вплив на ситуацію на фронті".

Стосовно тези про те, що Росія має намір збільшити чисельність війська до 620 тисяч, мобілізувавши ще 100 тисяч за 6 місяців, речник ГУР говорить наступне:

"Це ті цифри, які раніше називались. Слід зауважити, що мова йде про все угруповування. Це не тільки бойова складова, це і сили забезпечення, це і ті сили, що на тимчасово окупованих територіях. Вони намагаються рухатись за цим планом, але значна частина зорієнтована на поповнення втрат, які завдають українські Сили безпеки і оборони".

Він вважає, що найслабшим місцем противника залишається технічне забезпечення, адже наразі Росія, за словами Юсова, орієнтується на розконсервацію та модернізацію старого радянського озброєння:

"Мова йде про забезпечення сучасними засобами, тобто сучасна зброя, сучасна техніка. В основному ворог зорієнтований на розконсервації та модернізації старого радянського озброєння. Так, їздить, так, стріляє, це все одно проблема. Але з виробництвом нової техніки також є проблема".

Нещодавно "Апостроф" розповідав про нові втрати росіян на фронті. Воїни 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ДШВ ЗС України розповіли про нову спробу російських окупантів атакувати після грандіозного штурму, до якого вони залучали 57 одиниць бронетехніки. Цей раз також виявився для ворога невдалим.