RU  UA  EN

Понеділок, 9 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Суспільство

Новини

8 вересня

7 вересня

6 вересня

Всі новини

МОУ надало важливе розʼяснення щодо електронного та паперового військово-облікового документу

Наявність військово-облікового документа в електронній формі, застосунку мобільного телефону, чи у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі.

Таке роз'яснення дали в Міністерстві оборони України.

"Зокрема, наявність у особи військово-облікового документа в електронній формі, наприклад, у відповідному застосунку мобільного телефону, або у вигляді роздрукованого військово-облікового документу з QR кодом, є рівнозначним військово-обліковому документу у паперовій формі, оскільки усі вони мають однакову юридичну силу", - зазначили в міноборони.

Як пояснили в міністерстві, військово-обліковий документ в електронній формі дозволяє уповноваженим працівникам ТЦК та СП, Національної поліції, Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів, на яких може бути встановлений застосунок Резерв+ та які мають камеру. А роботодавцю – формувати список військовозобов'язаних, які пропонуються до бронювання на період мобілізації та на воєнний час.

Як ми повідомляли, в Україні перші покарання порушників вимоги щодо оновлення військово-облікових даних в Терцентрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) очікуються у третій декаді серпня або на початку вересня 2024 року.