RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Єрмак побачив два важливих моменти у використання нових дронів росіянами

В Офісі президента України побачили два аспекти, про що свідчить використання росіянами нових дронів у "нальотах" на Україну.

Про це керівник ОП Андрій Єрмак написав в Telegram-каналі.

Першим аспектом Єрмак називає здешевлення технологій виробництва та деякі складнощі для російського ВПК:

"... кустарна збірка свідчить про здешевлення технологій виробництва у цій війні, але також про складність для російського ВПК виходити на масовість збірки інших зразків через санкції та обмеження".

Своєю чергою він наголосив, що Росія залежна від країн, які допомагають обходити санкції та отримувати компоненти для виробництва зброї.

"Якщо більше "прикрутити", а також вибити російські підприємства ВПК, режим не зможе продовжувати інтенсивний терор", – припускає Єрмак.

Другий нюанс, за його словами, пов’язаний із постійним розвитком технологій:

"По-друге, технології війни постійно розвиваються. Це гонка і ми не стоїмо на місці. Також це призводить до застарівання окремих зразків озброєнь, що стають менш ефективними проти нових типів зброї та принципів ведення війни. Відповідно, демократичний світ не має права програти технологічну гонку автократіям".

Для цього, на його думку, варто працювати не лише у форматі обмежень, а й через розвиток власного озброєння: "... зокрема, нарощуванням темпів виробництва зброї, враховуючи, що автократії роблять ставку на масовість. Мова не тільки про Україну, але і дії автократичних сил на Близькому Сході з використанням проксі".

Україна, як говорить Єрмак, і собі зацікавлена у виробництві зброї для того, щоб захищати себе і принципи демократії.

Нагадаємо, раніше про російські "Гербери" розповів експерт з питань авіації Анатолій Храпчинський. Він також наголосив, що Росія значно залежить від іноземних компонентів, тому починає економити та шукати ті засоби, які вони вже не можуть придбати в Європі чи в США. Тож навіть при розробці нового варіанту дрона - "Гербера" – противник робить акцент не на якості, а на кількості.