RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Народний депутат пояснив нюанси оновлення даних через "Резерв+"

Народний депутат Олександр Федієнко пояснив нюанси актуалізації персональних даних військовозобов’язаними через додаток "Резерв+". Наголошує, що штраф не виписуватимуть, якщо людина не втратила військовий квиток та була на обліку в ТЦК.

Про це в етері "Ранок.LIVE" розповів народний депутат від "Слуги народу" Олександр Федієнко.

Він наголосив, що всі, хто оновив дані через "Резерв+" і не втратив військово-обліковий документ, а також був на обліку в ТЦК, таких громадян не будуть штрафувати.

"Ті приклади, які я навів, вони стосувались суто тих випадків, коли люди оновились через додаток "Резерв+", але, наприклад, втратили військово-обліковий документ тобто військовий квиток, або взагалі не були на обліку", – наголошує Федієнко.

Мова про ті приклади, які він опублікував у своєму Telegram-каналі. Він описував ситуації, коли громадяни оновили дані у "Резерв+", проте отримали штраф: у одному випадку особа не була на обліку у ТЦК, а в іншому - військовозобов’язаний отримав штраф через втрату військового квитка. У дописі він зауважив: "Всі штрафи ТЦК накладені згідно чинного законодавства, тут питань до керівників цих ТЦК немає".

У етері нардеп додатково наголосив:

"Треба розуміти, що оновити дані через "Резерв+", не будучи на обліку, у такому випадку людина все ж таки підпадає під штрафні санкції. Актуалізувати дані через "Резерв+" і втратити десь військово-обліковий квиток - така людина теж підпадає під адміністративний штраф. Тут треба чітко це розуміти".

Він підкреслив, що оновлення через "Резерв+" не звільняє від відповідальності, якщо особа втратила військово-обліковий документ.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що в Україні перші покарання порушників вимоги щодо оновлення військово-облікових даних в Терцентрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) очікуються у третій декаді серпня або на початку вересня 2024 року.