RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У 110 бригаді розповіли про паперове пекло зі списанням дронів

Військовослужбовці вважають паперову бюрократію великим злом для армії, наголосивши на важливості додатка для військових Армія+. Особливо помітним це "паперове пекло" постає в питанні списання дронів

Зокрема детальніше про це "Апострофу" розповів начальник служби зв'язків з громадськістю 110-ї ОМБр Іван Сєкач.

"Паперова бюрократія - велико зло в армії, ідея такого додатку назріла давно", – констатували військові в розмові з "Апострофом".

Для прикладу Іван Сєкач наводить ситуацію із дронами, які активно використовуються на фронті:

"У батальйонах, де є БпЛА, за добу втрачаються приблизно три дрони і на кожний потрібне розслідування. А одне розслідування передбачає 30-40 листків різних довідок".

За його словами, для того, щоб щось подати, треба їхати в іншу область, потім назад, щоб забрати виписку. "Це така морока!", - коментує Сєкач.

"Може бути, що ти приїдеш із рапортом в іншу область, зібравши підписи чотирьох людей, тобі залишився останній підпис, а ти чуєш: у тебе три пробіли, а не два, як треба. Ти їдеш назад, тиждень переробляєш рапорт", - розповідає для прикладу начальник служби зв'язків з громадськістю.

Нагадаємо, раніше ми писали, що представленим напередодні, 8 серпня, мобільним застосунком "Армія+" вже скористалися 20 тисяч військовослужбовців, які авторизувалися в додатку.