RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

20 вересня

Всі новини

Епіфаній звернувся до Онуфрія із закликом до діалогу

Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній звернувся до глави УПЦ (МП) митрополита Онуфрія із закликом до діалогу.

Звернення опубліковане на офіційній сторінці ПЦУ.

"Бажаю поновити заклик від імені Православної Церкви України до Вас, владико, до ієрархів, духовенства і вірних, які визнають Вас своїм Предстоятелем: заради блага і утвердження православної християнської віри в Україні, заради Церкви Христової, заради захисту істини від намагань спотворити її – невідкладно розпочати діалог", - зазначив митрополит Епіфаній.

Посилаючись на канонічне право, митрополит нагадує, що всі православні церковні інституції в межах України мають бути в організаційній та юрисдикційній єдності, як одна і єдина Помісна Православна Церква. Проте через позицію Московського патріархату віряни УПЦ (МП) відкинули заклик до єдності.

Митрополит Епіфаній закликає без всяких попередніх умов розпочати діалог про єдність, нагадуючи, що саме діалогу прагнув покійний предстоятель УПЦ (МП) митрополит Володимир (Сабодан).

"Ми з любов’ю просимо Вас та ієрархів, які з Вами – погодитися розпочати наш діалог без попередніх умов. Саме так, без попередніх умов, розпочинався діалог, який благословив та підтримував блаженної пам’яті митрополит Київський і всієї України Володимир і який Патріархат Москви зруйнував. Нехай всі, кому справді дорогою є пам’ять митрополита Володимира, візьмуть у цьому його за приклад", - зазначив глава ПЦУ.

Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній привітав українців зі святом Успіння Пресвятої Богородиці.