RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

22 вересня

21 вересня

20 вересня

Всі новини

Чи отримував Зеленський погрози через заборону УПЦ МП — відповідь з його команди

Росіяни на тлі можливої заборони УПЦ МП намагалися використовувати погрози щодо майбутнього надання допомоги Україні.

Про це розповів голова комітету Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв в інтерв'ю "Апострофу".

"Наша делегація, яка була в США, мультифракційна, мала купу зустрічей з сенаторами, конгресменами, вони прямо запитували: у вас є якісь претензії до цього закону? Американські політики казали: “ні, немає. Ви ж не обмежуєте віру?”. А закон віру не обмежує. Член делегації казав: “Звичайно, ми не обмежуємо віру”. Тоді, кажуть, все, це ваша війна, вам видніше, як захищати свою незалежність, національну безпеку", - розповів Потураєв.

За його словами, на законодавців чинився тиск з боку американського лобіста УПЦ МП Роберта Амстердама, який розсилав листи, що у разі голосування за заборону МП на Україну будуть накладені санкції.

"Якщо брати текст - то це текст прямої погрози. Я це сприймаю як тиск, навіть з гумором, адже погрожували санкціями згідно з “Актом Магнітського”....Я знайомий з паном Білом Браудером, на якого працював закатований у тюрмі Сергій Магнітський. Тому коли мені хтось погрожує “Актом Магнітського”, а знаю його зміст, механіку застосування, мені смішно", - зазначив Потураєв.

За словами нардепа, “листи щастя” надходили не лише до нього і він це сприймає як погрози.

Читайте повний текст інтерв'ю «Були прямі погрози… "Листи щастя" надходили не лише мені». Інтерв’ю з Микитою Потураєвим про заборону російської церкви в Україні"