RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Bloomberg дізнався про плани гендиректора МАГАТЕ відвідати Курську АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі занепокоєний бойовими діями, які можуть зачепити Курську атомну електростанцію. Тому планує відвідати станцію, а опісля - приїде в Київ, де сподівається поговорити з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.

Зауважується, що Гроссі надзвичайно стурбований бойовими діями поблизу російської атомної електростанції, адже "... старі радянські реактори, що перебувають в експлуатації, є особливо вразливими до радіації".

"Вони не мають захисного купола навколо, лише звичайний дах, а це означає, що активна зона реактора досить вразлива, - сказав Гроссі в інтерв'ю Bloomberg. - І коли ви додасте той факт, що у вас є війська, що наступають, об'єктивно кажучи, в межах досяжності артилерії, то, звичайно, це викликає величезне занепокоєння у мене і в агентстві".

З огляду на це він планує відвідати станцію протягом наступних кількох днів, а потім вирушити до Києва, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше військовий та блогер Ігор Луценко повідомив, що українські артилеристи тримають Курську АЕС під вогневим контролем. До неї, зокрема, дістає система залпового вогню "Вільха".