RU  UA  EN

Пʼятниця, 13 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

13 вересня

12 вересня

Всі новини

Львівська чиновниця відмовилася встати під час Державного Гімну і показала непристойний жест

Чиновниця Львівської ОВА відмовилася встати під час виконання Державного Гімну і показала середній палець, коли їй зробили зауваження.

Як пише видання ZAXID.net, у Львівській обласній військовій адміністрації повідомили, що жінку вже звільнили з посади на тлі скандалу.

На відео, яке поширили в соцмережах, видно, як жінка сидить на лавці на вулиці, поки навколо неї інші люди співають Державний Гімн під час заходу на підтримку українських полонених і зниклих безвісти. Коли ж її почали знімати на відео, жінка показала середній палець.

Авторка відео розповіла, що після цього жінка "кинулась тікати", але її все ж встигли наздогнати поліціянти. Їм вона показала документи та сказала, що працює у Львівській ОВА.


Як виявилось, це працівниця Львівської ОВА Лідія Токарєва (Данько). Згідно з декларацією на сайті НАЗК, вона працює провідною спеціалісткою відділу аналітичної роботи управління інформаційної політики. Лідія Токарєва працює у ЛОДА із 2017 року.

У коментарі виданню ZAXID.net керівник департаменту внутрішньої політики ЛОДА Юрій Горун розповів, що жінка, зображена на відео, справді працювала в адміністрації, але вже звільнена.

Її звільнили після того, як вона написала відповідну заяву. Від 24 серпня вона більше не працює в ОВА.

"Такі дії неприпустимі не те що для чиновників, а для українців загалом", — сказав Горун.

Нагадаємо, довкола Одеської обласної психіатричної лікарні №2 розгорівся скандал через незадовільні умови утримання пацієнтів. У зв'язку з цим ситуацію під свій контроль взяв український омбудсмен.