RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

"Залужний знає про тебе": мати звернулася до загиблого сина

Письменниця Олена Чернінька, книга якої про зниклого сина на війні потрапила до рук посла України у Британії та колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного, написала звернення.

Публікацію розмістила у соцмережі Facebook.

Жінка розповіла, що її син колись поділився мрією - стати настільки відомим своїми подвигами бійцем, щоб сам головнокомандувач дізнався про нього. Після того, як Залужний показав книгу під назвою "Лемберґ. Мамцю, ну не плач" та переповів історію авторки, вона наголосила, що його мрія здійснилась.

"Мій дорогий син Михайло "Лемберг" колись мені сказав, що мріє, аби стати таким відомим Героєм, щоб Валерій Федорович Валерій Залужний взнав про нього. Мріяв зробити подвиг. Хоча ці подвиги, великі і малі, робив щодня разом із своїми побратимами. Маю купу відео з гоупро та свідчень побратимів. От і тепер так склалось, що Валерій Федорович знає про тебе, мій дорогий син. Знає з книги про тебе все, яким ти був, і яким ти став. Люблю тебе, мій справжній і волелюбний", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше Залужний розповів про книгу Олени Чернінької, щоб підтримати і нагадати про біль, з яким живуть тисячі українських матерів.