RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Заставу зменшили до 120 млн грн: ВАКС залишив тестя Насірова у СІЗО

Тесть екскерівника Державної фіскальної служби Романа Насірова, власник групи компаній "Альтіс" Олександр Глімбовський надалі залишиться під вартою. Такий вердикт Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Про таке рішення суду пишуть журналісти "Слово і діло".

Як зазначається, суд не відпустив підозрюваного у причетності до легалізації понад 21 млн євро у справі щодо рекордного хабаря колишньому головному фіскалу країни, однак зменшив альтернативу у вигляді застави з 200 до 120 млн гривень.

Раніше суд арештував Глімбовського, через то що не вніс заставу у вищевказану суму. Його захист подав апеляційні скарги на це рішення.

Суд задовольнив апеляційні скарги частково.

"Ухвалу слідчого судді ВАКС від 19 липня 2024 року про зміну запобіжного заходу підозрюваного у вигляді застави на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, скасувати в частині визначення розміру застави. Постановити в цій частині нову ухвалу, якою визначити розмір застави 120 млн грн. В решті ухвалу слідчого судді ВАКС, залишити без змін, а апеляційні скарги захисників - без задоволення", - зазначається у судовому рішенні.

Раніше Глімбовському та колишньому раднику екскерівника ДФС Романа Насірова повідомили про підозру. За версією слідства, він посприяв у легалізації 13 млн євро хабаря, який отримав Насіров від бізнесмена Олега Бахматюка. Той дав гроші за позачергове відшкодування ПДВ своїм фірмам. Як стверджує обвинувачення, тесть Насірова легалізував суму хабаря та витратив її на придбання недобудованого житлового комплексу з паркінгом у Києві "Метрополь". При цьому його будували та отримували доходи у 2022-2023 роках.

Нагадаємо, 19 липня Вищий антикорупційний суд відправив під варту тестя Насірова Глімбовського.