RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

Всі новини

Повістка врятувала життя львів'янину: пояснення медиків

Львівські медики розповіли, як вручення повістки місцевому жителю та проходження Військово-лікарської комісії (ВЛК) врятували йому життя.

Про такий інцидент повідомляє Друге медичне об’єднання Львова у Facebook.

Там пояснили, що 36-річний військовозобов’язаний громадянин, який працює вкладником асфальту, отримав повістку для мобілізації на військову службу.

Чоловік за повісткою пішов на ВЛК, де медики виявили в нього ВІЛ. Після цього його відправили у Центр інтегрованих медико-соціальних послуг, де підтвердили діагноз і в підсумку призначили антиретровірусну терапію. Йому призначили таблетки, проте він відмовився їх приймати і зовсім скоро не зміг самостійно дихати. Йому призначили кисневу терапію.

"Все почалося невинно - йому заважав працювати вологий кашель і температура 38,5 С, дуже скоро Ігор уже потребував кисневої підтримки, бо не міг самостійно дихати. Так буває, коли організм виснажений ВІЛ, приєднуються інші інфекції, цей стан називається коінфекція туберкульоз/ВІЛ", - повідомили лікарі, які зараз успішно займаються відновленням його здоров'я.

Нагадаємо, зараз Міністерство охорони здоров’я та Міністерство оборони України працюють над запровадженням електронних направлень на ВЛК.