RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Три з чотирьох ракет РФ атакують цивільні об'єкти в Україні - інфографіка

Росія продовжує здійснювати терористичні атаки по українських містах, обираючи собі за ціль цивільну інфраструктуру та мирних мешканців. Приблизно три з чотирьох ракет РФ атакують саме цивільні об'єкти.

Про це інформує Центр стратегічних комунікацій, посилаючись на інфографіку.

В дописі до інфографіки зауважують, що три з чотирьох російських ракет атакують в Україні цивільні об'єкти: житлові будинки, дитячі лікарні, навчальні заклади, електростанції.

"Це відвертий терор проти мирного населення. Та порушення норм Міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до даних статистики, з початку повномасштабної війни російські окупаційні війська цілили крилатими, балістичними та аеробалістичними ракетами по 72,23% цивільних об'єктів. Найчастіше для терористичних ударів по українських містах Росія використовує, згідно з даними, ракети "Кинджал", "Онікс", "Циркон", "Іскандер-М" та "Іскандер-К", а також С-300/400.

Як повідомляв "Апостроф", раніше у мережі показали траєкторію маршрутів ворожих повітряних цілей під час російської ракетно-дронової атаки у ніч на 4 вересня. Зокрема, гіперзвукову аеробалістичну ракету "Кинджал", що вдарила по Львову, запустили через територію Білорусі.