RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Напад на митрополита Климента: у ПЦУ розповіли деталі інциденту

У Православній Церкві України (ПЦУ) розповіли деякі деталі, пов'язані з нападом на митрополита Сімферопольського і Кримського Климента.

Про це йдеться на порталі релігійної організації.

Як зазначають представники ПЦУ, оприлюднений у ЗМІ інцидент щодо побиття священника не пов’язаний із політичними чи релігійними мотивами. До такого висновку дійшли після дослідження обставин події.

"Після дослідження обставин, внаслідок яких митрополит Сімферопольський і Кримський Климент зазнав тілесних ушкоджень, про що повідомляли українські медіа, інформуємо, що з наявних свідчень та доказів немає підстав стверджувати про релігійні чи політичні мотиви інциденту", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Також зауважили, що митрополит Климент отримав всю необхідну медичну допомогу. Його життю та здоровʼю нічого не загрожує.

Раніше про напад на митрополита повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко. Він зазначив, що інцидент стався у столиці, куди Климент приїхав для участі у "Кримській платформі".

Зараз правоохоронці проводять перевірку та вивчають обставини події.

Нагадаємо, столичні поліцейські відреагували на повідомлення про напад біля Михайлівського собору на митрополита Кримського та Сімферопольського Климента, що також є військовослужбовцем ЗСУ.