RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

17 вересня

Всі новини

Автоінструктор назвав електросамокат найнебезпечнішим видом транспорту

Інструктор з водіння Єгор Дудкевич вважає електросамокати найнебезпечнішим видом транспорту з огляду на випадки створення аварійної ситуації та доступність транспорту кожному, хто зокрема не знає правила дорожнього руху.

Про це Дудкевич розповів "Апострофу".

Він наголосив на тому, що будь-яка людина, зокрема підлітки, може скористатись електросамокатом, не знаючи правил дорожнього руху.

"Будь-яка людина, підліток, не знаючи ПДР, сьогодні може їздити на електросамокаті. Це не заборонено. Тому ми навчаємо водіїв оминати їх десятою дорогою, адже це найбільш небезпечний вид транспорту", - говорить Дудкевич.

За його словами, не обов'язково, що самокатники порушуватимуть ПРД, чим створять аварійну ситуацію: "... скільки було випадків, коли вони падали під колеса або на автомобілі, наїжджаючи на ями в асфальті чи інші перешкоди. А в темний час доби їх взагалі важко побачити на дорозі".

В контексті цього вважає, що їм би не завадили знання ПДР, водійські посвідчення та навіть курси водіння: "Було б добре, якби для них організували спеціальні школи".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що кількість ДТП за участю самокатів з кожним роком зростає: травмуються і гинуть самі водії, пішоходи та інші учасники дорожнього руху страждають від їхніх наїздів.