RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Очільник МЗС Польщі атакував свого українського перукаря гострим запитанням

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський висловив здивування тим, як багато українських чоловіків перебувають у Польщі та вважає, що закон про мобілізацію в Україні ухвалили запізно.

Про це він розповів у інтерв’ю «Європейській правді».

«Я ходжу до перукарні у Варшаві, і мене стриже молодий український перукар. І в мене є до нього питання: “Що ти тут робиш? Хіба ти не маєш захищати свою країну?» - заявив очільник польського МЗС.

Сікорський нагадав, що Польща не виплачує працездатним біженцям з України соціальну допомогу і вважає сумнівним створення фінансових стимулів для українських чоловіків, щоб вони жили в ЄС.

«Київ повідомив нам, що ви хочете повернути українців, що вам потрібні платники податків, потрібні люди, які працюють на заводах. Але також вам потрібні люди, щоб замінити тих хоробрих солдатів, які зараз на лінії фронту», — вважає міністр.

Раніше Сікорський заявив, що політика низки країн ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України через економічні преференції для чоловіків мобілізаційного віку, які проживають в цих країнах.