RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

"Я завжди протестував": Залужний висловився про ідею мобілізації українців до 25 років

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний завжди був проти зниження мобілізаційного віку нижче 25 років.

Про це він сказав під час зустрічі з українськими студентами в Лондоні, передають "Букви".

Категорію 18-25 років потрібно максимально берегти. Я чому завжди протестував, щоб мобілізація не заходила на людей нижче 25 років, коли був на посаді Головнокомандувача, тому що нам потрібна Україна і через 20 років, і через 30 років. А вона ось – їй зараз 18 років. Це зовсім інші люди, які врятують цю країну”, – вважає Залужний.

Він зазначив, що з військовими старшого віку важче працювати, бо вони мають пострадянський менталітет.

Якщо ми візьмемо 50-річного “дядьку”, ми маємо йому пояснити, чому саме його рота, його батальйон має штурмувати висоту чи обороняти опорний пункт. У них ментальність зовсім інша, пострадянська, що це “може зробити хтось інший” за них”, – сказав Залужний.

На його думку, мобілізувати молодь 18-25 років можна лише у випадку виникнення загрози існуванню України.

"Якщо країна дійде до такого бар’єра, коли буде загроза існуванню держави як такої, її можуть врятувати тільки молоді люди у віці 18-25 років, бо це абсолютно інші люди", – сказав дипломат.

Як повідомляв "Апостроф", Залужному не сподобалась ідея наступу у Курській області, коли її вперше озвучив Зеленський на початку року.