RU  UA  EN

Вівторок, 11 лютого
  • НБУ:USD 41.25
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  41.25
Суспільство

Новини

11 лютого

Всі новини

​Тилове забезпечення посилить "Марічка": які характеристики має нова польова кухня

Фото: МОУ

Міністерство оборони України допустило до експлуатації в підрозділах ЗСУ польову кухню "Марічка". Вона призначена для приготування їжі в польових умовах для підрозділу чисельністю до 250 осіб.

Про це повідомляє пресслужба МОУ.

У відомстві розповіли, що "Марічку" виготовило українське підприємство на заміну радянським зразкам з низкою переваг.

"Виробник дослухався до побажання військових щодо осучаснення та удосконалення приготування гарячої їжі у польових умовах. Також врахували переваги польової кухні армії однієї з країн НАТО", - зауважили в міністерстві.

Характеристики нової польової кухні такі:

  • побудована на одновісному шасі причепа для вантажівки;
  • при схожих габаритних розмірах на вітчизняному зразку може приготувати удвічі більший об’єм перших та других страв;
  • має дві духові шафи об’ємом по 55 л, необхідний посуд та технічні місткості;
  • працює на дизельному або твердому паливі;
  • завдяки оптимізованій системі нагріву готує страви швидше, використовуючи при цьому менше палива;
  • вбудоване модульне накриття-парасоля дозволяє персоналу не встановлювати додатковий намет, що заощаджує час для розгортання в робоче положення.

До речі, на початку повномасштабного вторгнення українські військові захопили польову кухню російських загарбників.