Міністерство оборони України допустило до експлуатації в підрозділах ЗСУ польову кухню "Марічка". Вона призначена для приготування їжі в польових умовах для підрозділу чисельністю до 250 осіб.
Про це повідомляє пресслужба МОУ.
У відомстві розповіли, що "Марічку" виготовило українське підприємство на заміну радянським зразкам з низкою переваг.
"Виробник дослухався до побажання військових щодо осучаснення та удосконалення приготування гарячої їжі у польових умовах. Також врахували переваги польової кухні армії однієї з країн НАТО", - зауважили в міністерстві.
Характеристики нової польової кухні такі:
- побудована на одновісному шасі причепа для вантажівки;
- при схожих габаритних розмірах на вітчизняному зразку може приготувати удвічі більший об’єм перших та других страв;
- має дві духові шафи об’ємом по 55 л, необхідний посуд та технічні місткості;
- працює на дизельному або твердому паливі;
- завдяки оптимізованій системі нагріву готує страви швидше, використовуючи при цьому менше палива;
- вбудоване модульне накриття-парасоля дозволяє персоналу не встановлювати додатковий намет, що заощаджує час для розгортання в робоче положення.
До речі, на початку повномасштабного вторгнення українські військові захопили польову кухню російських загарбників.