RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Боєць АТО розповів, як вручну обладнали позиції для захисту шахти "Бутівка"

Доброволець легендарного 11-го мотопіхотного батальйону "Київська Русь" Андрій Схулухія, який в 2015 році під постійними обстрілами бойовиків майже 100 днів провів на шахті "Бутівка", розповів, як бійці вручну облаштовували свої позиції в районі шахти.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми привезли порожні ящики, тому що там же бетон, цю землю розрити було не можна. У ці ящики наштовхали землі, камінців, всі відкриті місця заставили. Спочатку було де ховатися, це потім, коли нас почали методично, майже щодня обстрілювати з важкого, танків, САУ, то все почало руйнуватися. І хлопці опускалися все нижче: якщо на другому поверсі стояв кулемет, то потім його спускали, почали копати бліндажі. Все вручну, ніхто б на техніці туди не приїхав, якщо до нас в Чорнухіне боялися їхати, бо воно під обстрілом, то на шахту — тим більше", - сказав Схулухія.

За його словами, на шахті було близько 70 осіб.

"У нас також були прикомандировані кулеметники і хороші АГСники (АГС - автоматичний гранатомет станковий, - ред.) для вогневої підтримки. ДШК (крупнокаліберний кулемет Дегтярьова — Шпагіна, - ред.) у нас було чотири штуки. АГС - близько п'яти-шести. Ми сепаратистів АГСами закидали, вони нас боялися", - розповів боєць.

Більше читайте у матеріалі "Апострофу": Мені хотілося бойовикам рвати глотки, - захисник "Бутівки" розповів про бої під Донецьком.

Раніше радник заступника міністра оборони України Василь Будік опублікував фотографії обстріляної бойовиками шахти "Бутівка" в Донецькій області.