RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Загибель бійців АТО в шахті "Бутівка": стало відомо про долю підрозділів ПС

Після загибелі бійців українського Добровольчого корпусу "Правий сектор" (ПС) на шахті Бутівка (Донецька область) добровольців вже вивели з шахти, і тепер не пускають назад.

Про це повідомляє "Страна", посилаючись на джерело серед бійців ПС.

"Правий сектор відразу після трагедії вивели з Бутівки. Наскільки мені відомо, це наказав зробити Андрій Стемпіцький (командир ПС - ред.). Тепер нікого з ПС тому на шахту не пускають, хоч хлопців там було зовсім небагато на двох об'єктах", - розповів журналістам доброволець.

За словами бійця, в Авдіївці зараз чергують військові патрулі: вони не пускають на територію міста добровольців і перевіряють військових без розпізнавальних знаків, які теоретично могли б виявитися солдатами ДУК ПС.

"Про роззброєння Правого сектору, поки що не йдеться. Та і взагалі про ПС на певний час забули – до того, як хлопці загинули на Бутівці. Тепер вже згадали, і генерали почали тиснути на офіцерів, а потім далі по драбинці, щоб зіпхнути один на одного провину. Як не крути, загиблі вважаються цивільними, а їх на шахті взагалі ніяк не повинно було, плюс на міну так просто не спишеш", - резюмував боєць ДУК ПС.

Як повідомляв "Апостроф", поранені бійці ДУК "Правий сектор" розповіли журналістам подробиці обстрілу бойовиками позицій сил АТО в районі шахти "Бутівка".