RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Інцидент Новинського з митрополитом підняли на сміх в УПЦ КП

Голова інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) висміяв інцидент народного депутата від "Оппоблока" Вадима Новинського з митрополитом УПЦ МП Олександром (Драбинком).

Про це архієпископ повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Деякі дивуються, як це можливо, щоб побожний депутат словесно ображав свого архієрея і навіть погрожував йому. Насправді це давня московитська традиція: якщо поп подобається, те йому й кланяються і цілують ручки, а якщо ні – можуть і матом покрити", - написав Євстратій (Зоря).

Він привів у приклад царя Олексія Михайловича Романова, який прилюдно образив патріарха Никона.

"Перше велике зіткнення царя і патріарха відбулося в 1656 році, коли цар звинуватив Никона в тому, що той, всупереч рекомендаціям Антіохійського патріарха Макарія, освячує воду у відповідності з російською традицією, а не грецькою. Цар підійшов до Никону і став по-батьківськи його лаяти: "Мужик, невіглас, бл*дін син..." Коли ж Никон сказав цареві, що не справа так лаяти свого духовного батька, Олексій Михайлович відповів: "Не ти мені духовний батько, а Макарій Антіохійський", - зазначив архієпископ.

"Ось так, на саме Богоявлення цар патріарха "бл*дін син" називав принародно. З тих пір 360 років минуло, а в традиціях московські зміни, як бачимо, не настав", - додав Євстратій (Зоря).

У свою чергу сам Новинський заявив, що між ним і Олександром (Драбинком) була виключно розмова на підвищених тонах. Про це нардеп розповів в коментарі ТСН, яке опубліковано на YouTube.

Як повідомляв "Апостроф", митрополит Олександр Драбинко представив свою версію конфлікту з Новинським.