RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Гучне відео з нібито вбивцею Сліпака: журналіст вказав на нестиковки

Український журналіст Юрій Бутусов 2 липня проаналізував свідчення снайпера бойовиків ДНР з позивним "Морячок", який нібито застрелив бійця сил АТО, оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі.

Аналіз Бутусов виклав на Facebook.

Журналіст дійшов висновку, що зазначений сюжет російських ЗМІ – фейк.

"Всі російські ЗМІ розмістили абсолютну нісенітницю щодо якогось снайпера, з помітним російським акцентом, який стріляв по позиції нашого кулеметника і нібито застрелив бійця "Правого сектора" Василя Сліпака. Насправді, судячи з розповіді, цей російський снайпер не влучив у нашого воїна, і навіть взагалі не перебував на місці загибелі. Снайпер розповідає, що стріляв по кулеметнику, який вів вогонь. Але куля потрапила Василю в живіт. Зрозуміло, в розпалі бою він не стояв з кулеметом напереваги і не стріляв з рук, тому кулю в живіт отримати не міг. Швидше за все, Василь був смертельно поранений під час перебіжки - це повна не відповідність російської історії", - зазначає Бутусов.

За його даними, загін "ПС" виконав бойове завдання і взяв висоту.

"Снайпер противника розповідає, що нібито він був поруч з висотою, бачив наших атакуючих воїнів, і вів прицільний вогонь з 500 метрів. З такої дистанції СВД б'є напевно. Раз сидів снайпер на висоті і все бачив, то йому було б дуже зручно бити і по іншим бійцям. Але в тому місці, де загинув Василь, інших загиблих не було, а висоту взяли. Противник був взятий в кліщі, перебили майже всіх, втекло небагато, на висоті залишилося до 20 трупів 7-ї мотострілецької бригади окупаційних російських військ "ЛНР". Снайпер, судячи з розповіді, не постраждав - хоча якщо б його позиція була такою зручною, він мав усі можливості зірвати нашу атаку. Наша атакуюча група була невеликою", - зазначає журналіст.

"Тому вважаю, що вся розповідь снайпера, який застрелив українського героя - це чергова російська пропаганда", - резюмує Бутусов.

Дивіться на Апострофі відео з церемонією прощання в Дніпрі з Василем Сліпаком.