RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Скандальний хресний хід на Київ: "Правий сектор" пригрозив реакцією

В організації "Правий сектор" (ПС) з гнівом відреагували на скандальний хрестний хід парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ, пообіцявши вжити заходів, якщо парафіяни УПЦ МП увійдуть у столицю.

Про це йдеться в заяві ПС, опублікованій на сайті організації.

"10-тисячний натовп очолюваний функціонерами придворної установи Путіна пройде областями України і планує зібратися у Києві 27 липня. Це суто політичний захід Московського Патріархату, який його лідери прикривають християнською риторикою і символікою. Для дійсно віруючих християн цей захід є гріхом, який в жодному разі не може підтримуватися ні словом, ні тим більше прилученням", - стверджують націоналісти.

"Маємо безліч доказів. Досить пошукати фото і відео бісівської процесії в пошукових системах: заклики до "російського світу", використання в проповідях кліше з російських ЗМІ, ніякої національної української символіки, миряни і священики вішають георгіївські стрічки і несуть портрети Миколи II, який точно не становить ніякої святості для християн. Москва підло використовує релігійний чинник у війні проти України", - пишуть у ПС.

"Ватажок філії МП в Україні митрополит Онуфрій. Ще в 2015 році він публічно осоромився, відмовившись вшанувати пам'ять українських фронтовиків. Прес-служба УПЦ МП пояснила цей жест установкою негайно припинити звільнення Донбасу від російсько-терористичних сил (за термінологією МП, "громадянська війна"). Шаблонні фрази російських ЗМІ про "громадянську війну" в Україні, про Майдан, який "поділив Україну", часто зустрічаються в промовах митрополита. Митрополит як глава "церкви" показує приклад своїм мирянам. Тому не дивно, що, повертаючись додому, герої війни відчувають ворожнечу в рідному місті чи селі, якщо більшість мешканців є парафіянами церкви Московського Патріархату", - продовжують у ПС.

"Також у т. зв. "хресному ході" беруть участь колишні регіонали. Вілкул та Царьов підтримують і популяризують цей захід. Отже, про жодні релігійні принципи тут не йдеться. Організатори УПЦ МП підло використовують людей, які довірилися їм через своє незнання або слабку силу волі. Громада наївних - живий щит, яким прикривається МП від справедливого покарання", - пояснюють в організації

"Ми закликаємо громадян України бути мудрими і не підтримувати ходу МП, їхні облудні гасла. Закликаємо відмовляти своїх родичів і знайомих від участі! Пам'ятайте, Господь приймає тільки щиру молитву! Також ми вимагаємо у влади заборонити захід, не допустити його в Київ і детально перевірити організаторів і учасників! Не допустіть провокацій! В іншому випадку ми як люди, що ставлять Бога і Україну понад усе, не можемо залишатися осторонь і будемо реагувати", - обіцяють в ПС.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери міжнародного співтовариства InformNapalm опублікували докази того, що деякі учасники хресного ходу парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ брали участь у війні на Донбасі на стороні проросійських бойовиків.

Раніше український політолог Олеся Яхно-Бєлковська пояснила промах Росії у зв'язку з хресним ходом парафіян Української Православної Церкви Московського Патріархату на Київ.