RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Заворушення в Торецьку: ГПУ зробила резонансне повідомлення

Прокурор Донецької області Євген Бондаренко офіційно вручив міському голові Торецька, де відбуваються зачистки після масових заворушень, Володимиру Сліпцову повідомлення про підозру в посяганні на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110 КК) та участі терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як вважає слідство, мер Торецька пов'язаний з організацією та проведенням у населеному пункті незаконного референдуму про оголошення незалежності так званої ДНР.

Зазначається, що Сліпцов 15 квітня 2014 був головою на засіданні сесії міської ради і вносив до порядку денного питання про призначення "референдуму" в Торецьку. Також на цій сесії були присутні представники ДНР, які закликали визнати так звану республіку і незаконно зняли і винесли із сесійної зали української прапор.

Як пишуть ЗМІ, прокуратура готує клопотання до суду про обрання запобіжного заходу Сліпцову у вигляді утримання під вартою.

Також про підозри на адресу мера Торецька повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

Як повідомляв "Апостроф", на початку липня група місцевих жителів Торецька спробувала заблокувати переміщення по місту солдатів України.