RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Звільнений Полтораком фотограф розбурхав мережі "іловайськими" фото

Звільнений з посади радника міністра оборони України фотограф Дмитро Муравський, який став головним фігурантом скандалу з постановочними фото із зони АТО, розбурхав користувачів мережі пронизливими знімками, зроблені в дні, що передували "Іловайському котлу".

Муравський опублікував фотографії у своєму Facebook.

"Та й не тільки зради. А тупість, дурість, некомпетентність, жлобство?", "Дуже важко дивитися на ці фото. Ще важче знати, що винні не покарані!: (Вічна пам'ять ГЕРОЯМ!","Иловайськ - це межа, кордон не географічний, а душевний. Після розстрілу в "зеленому коридорі" ВСІ слова про "братерство", "добросусідство" і доречі не просто марні - вже злочинні! Ми пішли з імперії, після Іловайська - пішли безповоротно", "Для нас неупередженого аналізу не буде ніколи. Поки не дадуть відповідь ті, хто винен", - з болем пишуть у коментарях.

Нагадаємо, бої за Іловайськ тривали у другій половині серпня 2014 року. Українські силовики увійшли до Іловайську 18 серпня. Після введення регулярних російських військ Іловайське угруповання опинилося в оточенні. 29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових, які опинилися в оточенні. Згодом терористи заявили, що готові випустити бійців з оточення. 30 серпня о 10:00 українські військові організованими колонами розпочали рух з міста, однак колони були підступно розстріляні. Під час цих страшних подій загинуло понад 600 українських бійців за офіційними даними, ще понад 500 бійців тоді були поранені. Важкі втрати спонукали українське керівництво до укладення мінського перемир'я.

Читайте також матеріал "Апострофу": Російські війська мали наказ повністю знищити наших в Іловайську, — боєць АТО.