RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

​У ватажка ДНР несподівано заарештували російського "героя Новоросії"

На окупованій території Донецької області соратниками ватажка самопроголошеної ДНР був заарештований один з так званих "героїв Новоросії", громадянин РФ Олексій Смирнов.

Про це інформує на своїй сторінці у Facebook нардеп, керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"МГБ ДНР" веде розслідування проти командування та особового складу т. н. "гуманітарного батальйону "Ангел", що оперував в окупованих районах Донецької області, і залишалися одним з останніх бандформувань, що не увійшли до складу 1-го АК ДНР". В кінці вересня п. р. був заарештований командир батальйону", громадянин РФ Олексій Смирнов (поз. "Режисер"), що викликало сильний резонанс у колах прихильників "російського світу" в "ДНР" і РФ (раніше зусиллями російських ЗМІ Смирнов був зведений у ранг "героїв Новоросії"), - пише Тимчук.

За його словами, так зване МДБ ДНР інкримінує Смирнову "створення організованого злочинного угруповання", розкрадання "допомоги" з РФ, а членам бандформування – незаконне зберігання та використання вогнепальної зброї.

"У свою чергу, представники ФСБ РФ в Донецьку ведуть власне розслідування проти командування "батальйону", звинувачуючи його в "незаконних постачаннях зброї на територію Росії" (точніше – у переправленні тому в РФ з метою продажу зброї, отриманого з самої Росії), а також ряді інших злочинів, у т. ч. на сексуальному ґрунті", - додав Тимчук.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про вирок в РФ одному з адептів "Новоросії", який тривалий час воював у складі сил АТО.