RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Путіна дали нарешті правдиве пояснення захопленню Криму

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко зізналася, що Росія зважилася в 2014 році на анексію Криму через загрозу появи кораблів НАТО перед російськими портами.

Про це вона сказала в інтерв'ю швейцарському виданню "Tages Anzeiger".

Матвієнко пояснила, що вже тоді Україна чітко висловила своє бажання вступити до НАТО, а Північноатлантичний альянс не дистанціювався від цього бажання і не надав Росії жрдних гарантій, що Україна залишиться позаблоковою державою.

"Через кілька місяців перед нашим портом у Севастополі вже стояли б кораблі НАТО. Цього Росія не могла допустити", - зазначила Матвієнко, підкресливши, що нібито без втручання РФ "Київ атакував би Крим".

При цьому російський спікер заявила, що Росія таким чином "не допустила кровопролиття". Матвієнко вкотре повторила путінську тезу, що події із захопленням півострова не були анексією, а лише результатом "волевиявлення" жителів Криму, які виступили за приєднання до РФ.

"Вони боялися за своє життя, організували референдум і одноголосно проголосували за приєднання до своєї батьківщини – Росії. Завданням РФ було захистити своїх громадян і запобігти ситуації, яку ми сьогодні бачимо на сході України", - вважає Матвієнко.

Як повідомляв "Апостроф", зізнання постійного представника РФ при Євросоюзі Володимира Чижова про те, що в 2014 році під час анексії Криму Росія перекинула на півострів дев'ять тисяч військовослужбовців, викликало бурхливу реакцію в мережі.

За матеріалами "ТАСС"