RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Загроза захоплення Маріуполя: екс-ватажок ДНР дав сумний для Путіна прогноз

Результати останніх переговорів між Заходом і Росією свідчать про те, що Європа не стала поступливішою у питаннях України та Сирії, а підтримує свою жорстку лінію.

Колишній лідер бойовиків самопроголошеної ДНР Ігор Стрєлков (Гиркин) вважає, що президент РФ Володимир Путін може спробувати примусити Захід до здачі деяких позицій у переговорах, наприклад, захопивши український Маріуполь. У своєму блозі на ЖЖ Стрєлков описує перспективи такої ситуації.

За словами Гиркина, спроба захопити Маріуполь силами так званої "народної міліції ДНР" зазнає краху, оскільки українські військові за 2,5 року агресії РФ навчилися воювати і у них є необхідна для оборони міста зброя.

Зокрема, Стрєлков звернув увагу, що підрозділи бойовиків Донбасу знаходяться в напіврозкладеному стані. Так, колишній ватажок терористів, вважає, що спроба захопити Маріуполь закінчиться розгромом військ бойовиків і наступом сил АТО до самого кордону РФ.

Втім, екс-ватажок ДНР зазначив, що у разі застосування Росією високоточної зброї місто дійсно може бути окуповано, однак таким чином Кремль тільки погіршить своє становище.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Стрєлков вказав на передумови загострення ситуації на Донбасі найближчим часом.