RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

На Тарасовій горі в Каневі відбулися зіткнення між активістами: опубліковано фото і відео

В річницю святкування дня народження Тараса Шевченка в місті Канів Черкаської області на Тарасовій горі відбулися зіткнення між націоналістами і представниками партії "Український вибір".

Про це повідомляє "Про все".

Близько півсотні представників "Українського вибору" прибули до могили Шевченка для покладання квітів. При цьому вони на автобусі об'їхали гору і висадилися із зворотного боку музею.

В цей час активісти "Цивільного корпусу" і "Свободи" подалися навперейми автобуса і заблокували в'їзд представникам "Українського вибору" "живим ланцюгом", вигукуючи "Геть!", "Ганьба!", "Геть московських окупантів!".

Спроби делегатів "Українського вибору" пройти до музейного комплексу та пам'ятника Шевченка наштовхнулися на жорсткий опір. Частина делегатів спробувала пробитися, але представники націоналістичних сил, застосувавши фізичну силу, не пропустили їх, вимагаючи залишити Тарасову гору. Після півгодинної штовханини представники "Українського вибору" так і зробили.

Як повідомляв "Апостроф", у лютому в Києві відбулися зіткнення між учасниками акції на блокаді торгівлі з окупованим Донбасом і правоохоронцями.