RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У поліції прокоментували інформацію про сутичку з учасниками акції по блокаді Донбасу

Співробітники поліції були змушені зробити попереджувальні постріли в повітря з метою припинення провокацій з боку учасників акції по блокаді торгівлі з ОРДЛО на блокпості в Костянтинівці Донецької області.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області.

Відзначається, що сьогодні близько 16:30 на блокпості біля Костянтинівки для перевірки була зупинена автоколона у складі близько 50 осіб на чолі з народним депутатом Тарасом Пастухом. Однак частина громадян відмовилася проходити перевірку і зробила спробу силового прориву через блокпост.

Громадяни відсунули огороджувальні плити і намагалися прибрати службовий автомобіль, який обмежував рух на блокпості. Активісти нецензурно висловлювалися на адресу співробітників поліції і перешкоджали виконанню службових обов'язків. Один з громадян розпилив газ з балончика в обличчя поліцейському, який потім був доставлений в лікарню з опіками очей.

Правоохоронці попередили активістів про заборону наближатися до стратегічного об'єкту на певну відстань і право використання зброї згідно із Законом "Про Національну поліцію". Однак громадяни не відреагували на попередження, у зв'язку з чим поліцейські були змушені зробити декілька попереджувальних пострілів в повітря.

Як повідомляв "Апостроф", прокуратура почала розслідування з приводу конфлікту нардепа Володимира Парасюка і учасників блокади Донбасу з поліцейськими на блокпості в Слов'янську.