RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Стрілянина голови ВРП по активістам у Києві: ГПУ озвучила версії

У Генпрокуратурі України назвали версії інциденту зі стріляниною голови Вищої ради правосуддя (ВСП) суддею Ігорем Бенедисюком та активістами одніого з націоналістичних молодіжних рухів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Військова прокуратура Київського гарнізону, яка веде слідство, серед основних версій того що сталося розглядає перешкоджання професійній діяльності Бендисюка як державного діяча.

За інформацією слідчих, "13 агресивно налаштованих осіб у «балаклавах» перешкоджали руху автомобіля І. Бенедисюка, вигукували погрози щодо нанесення йому тілесних ушкоджень через його професійну діяльність, а також наносили удари невстановленими предметами по автомобілю". Також у повідомлення зазначається, що суддя був змушений вистрілити в повітря, бо тільки це допомогло зупинити нападників.

У прокуратурі нагадали, що стаття 126 Конституції гарантує незалежність і недоторканність судді, тому вплив на нього будь-якими методами заборонено.

Слідчі встановили всіх учасників конфлікту і викликали їх на допит. У повідомленні сказано, що в інциденті брали участь представники громадської організації "Традиція і порядок" колишнього батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Гарпун".

Як повідомляв "Апостроф", у конфлікті з активістами в Києві голова ВСП Бендисюк застосував вогнепальну зброю.