RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні заявили про загрозу кривавої путінської провокації на Донбасі

Військовий експерт і головний редактор сайту "Інформаційне опір" Юрій Карін вважає, що Росія спробує влаштувати на Донбасі провокацію, щоб звинуватити Україну в зриві Мінських угод.

Про це він експерт написав у своїй колонці на "Апострофі".

"Ми бачимо мало не з перших днів війни, що великі злочини ворожа сторона провертає у різні дати, у тому числі і церковні свята. І, звичайно, зараз від них можна чекати всього, що завгодно. Ми з самого початку заявляли про те, що перемир'я як такого не буде. В останні два тижні на території "ЛНР" і "ДНР" активно працювала агітаційна машина РФ, фіксувалися купи обстрілу російськими терористами житлових кварталів окупованих територій з традиційним посланням про те, що це роблять "українські карателі", - написав Карін.

Він зазначив, що Путіну зараз важливо переконати Захід у тому, що винен у зриві Мінських угод Київ.

"Це зараз завдання номер один на ці передсвяткові дні. Можливо, буде здійснюватися якась страшна кривава провокація, яка потім буде фактом переривання всього перемир'я", - підкреслив експерт.

Як повідомляв "Апостроф", начальник Генерального штабу України Віктор Муженко заявив, що Росія готується до активізації бойових дій на Донбасі.