RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Міноборони підтвердили загибель військових від скандального українського міномета

Міністерство оборони України визнало загибель військовослужбовців Збройних сил України у результаті експлуатації міномета українського виробництва "Молот". Про це йдеться в повідомленні прес-служби оборонного відомства нашої країни.

" Остаточний висновок щодо причин та обставин, що призвели до вибуху міномету М 120-15 “Молот” та загибелі військовослужбовців ЗС України в районі проведення Антитерористичної операції 30 березня 2017 року, можна буде зробити після проведення вибухо-технічної експертизи в рамках досудового розслідування, яке проводиться військовою прокуратурою Донецького гарнізону", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 4 квітня 2017 слідчим військової прокуратури Донецького гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 414 КК України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих", за фактом необережного поводження з мінометом М 120-15 "Молот".

З метою встановлення причини пошкодження міномета "Молот" було створено робочу групу, до складу якої увійшли представники структурних підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України.

Нагадаємо, раніше відомий український волонтер Роман Доник розповів про подробиці виробництва і експлуатації українського міномета.

Детальніше про проблеми з мінометом "Молот" читайте в матеріалі "Удар "Молота": як нова зброя відбирає життя українських солдат", опублікованому на "Апострофі".