RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

​Чубаров розповів, що робити з тими, хто в Криму прославляв Путіна

Після повернення контролю над Кримом влада України повинна буде усунути від посад тих людей, які працювали на півострові під окупаційною владою, але не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив народний депутат, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За словами політика, якщо люди на деяких посадах не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, то вони повинні потрапити під певну люстрацію.

"Скажімо, директор школи, який до окупації працював на цій посаді і продовжував працювати, організовувати навчальний процес для дітей і тоді, коли окупанти прийшли", - каже Чубаров, відзначаючи, що, наприклад, у навчальних закладах сильно змінився зміст програм, а самі керівники часто прославляють Путіна.

"Але чи має ця людина нести кримінальну відповідальність? Чи повинні нести її вчителі, лікарі?.. Я думаю, що організатори цих сферах, тобто директори, головні лікарі, повинні просто отримати якісь обмеження на певний термін, на 5 років, 3 роки, не більше", - підкреслив Чубаров. За його словами, "виконуючи свої посадові обов'язки, вони переходили деякі межі, і моральні, і, можливо, адміністративні, але без цього вони б не працювали".

Більше читайте у другій частині інтерв'ю на "Апострофі": Україна поверне Крим раніше, ніж цього хотіли б в Кремлі - Рефат Чубаров.