RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Загострення на Донбасі: в ОБСЄ розповіли про підготовку бойовиків ЛНР до боїв

Бойовики так званої ЛНР ведуть підготовку до бойових дій недалеко від окупованого Первомайська.

Згідно звіту спостерігачів ОБСЄ, розміщеному на сайті організації, на блокпосту в 800 метрах від Первомайська 1 червня бойовики поставили три протитанкові загородження, які частково перекривали дорогу.

Також спостерігачі місії помітили беззбройних чоловіків, які рили окопи. У другій половині дня на вказаному місці вже були викопані дві траншеї, які сходилися до середини дороги. Проїзд між ними становив два метри. При цьому шлях перегороджувала дерев'яна дошка з п'ятьма протитанковими мінами.

Наступного дня, 2 червня, спостерігачі ОБСЄ побачили на тому ж блокпості три загородження, уздовж двох загороджень розміщувалася дерев'яна дошка з шістьма протитанковими мінами (ТМ-62).

У звіті сказано, що присутній на місці офіцер Спільного центру контролю і координації (СЦКК) сфотографував огорожі. Він вказав бойовикам на те, що такі дії є порушенням Рамкової угоди про розведення сил і засобів. Офіцери пообіцяли вилучити міни до 3 червня.

Огорожі з мінами встановлені також на блокпості в трьох кілометрах північніше Первомайська. До того ж озброєні бойовики "ЛНР" не дали спостерігачам ОБСЄ сфотографувати загородження.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики обстріляли школу і житлові будинки в Красногорівці.