RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Підчищають хвости": російський журналіст розвіяв міфи пропагандистів про "крах України"

Російський журналіст Андрій Архангельський заявив, що пропагандисти РФ вже давно чекають провалу в Україні, створюючи навіть спеціальні програми з красномовними назвами.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Пропагандистська машина давно вже виконує цю пісню - "Україну чекає крах", там все на волосині, в сенсі державності. На "Вестях ФМ", до речі, саме звіряче різноманіття, там є цілі програми "Київський тупик" і п'ятнична зустріч Куликова з Р. Іщенко, яка нагадує блюз: Україну чекає крах, О, мамо, Україну чекає крах ... Це має статися вже наступного тижня, мамо, Коли настане крах", - зазначив Архангельський.

За його словами, по цій "пісні" дуже вдарило отримання Україною безвізового режиму з ЄС. Так, пропагандистам тепер доводиться не пророкувати крах, а "підчищати хвости" - тобто попереджати і нейтралізовувати якісь зовнішньополітичні успіхи України.

Як приклад журналіст навів висміювання зустрічі Порошенко і Трампа в одній з російських програм.

"У Соловйова це все вранці носило саме істеричний характер, і об'єктом жартів було те, що у Порошенка з Трампом буде не "зустріч", а Трамп всього лише "загляне на хвилинку до Пенса". Вони реготали з цього приводу з експертом Багдасаровим хвилин п'ятнадцять. Останній говорив, що мовляв, у СРСР з Україною так би ніхто не посмів обходитися ... кривлянням не було числа - Соловйов адже себе вважає великим артистом", - розповів журналіст.

Він підкреслив, що міфи російських пропагандистів не мають під собою підстави, а тільки спотворюють реальні події. Про це свідчить і все більш розкута мова ведучих, і поспішне перекручування фактів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти зібрали всі фейки пропаганди Кремля про безвіз України з ЄС.