RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Призов по-комуністичному: соцмережі обурила незаконна облава військкомів на студентів в Одесі

Вчора, 23 травня, в Одесі співробітники Приморського районного військкомату затримали кілька десятків студентів, хоча призовна кампанія закінчилася ще 31 травня.

Про це повідомляє "Думская".

Як говорять самі студенти Одеського національного політехнічного університету, люди у військовій формі приїхали на автомобілі дельфінарію "Немо" (його співвласник, колишній комуніст Андрій Кисловський є заступником військового комісара Приморського району) і відловлювали прямо біля входів в гуртожитку вузу молодих людей, прізвища яких були у списках. Потім їх відвезли в будинок обласного військкомату. Керівництво університету впевнене, що дані дії співробітників військкомату є незаконними.

Наголошується, що подібні "облави" проводяться і серед студентів інших одеських вузів. Студентам вручають порядку, згідно з яким їм необхідно з'явитись до військкомату 17 липня.

Сам Кисловський заявив, що ці заходи пов'язані з додатковим закликом до лав Національної гвардії, який відбудеться в липні-серпні.

У Нацгвардії відзначили, що додатковий призов ще не оголошено і ведеться лише "підготовча робота". У відомстві додали, що чекають на відповідний указ президента.

Як повідомляв "Апостроф", в одному з військкоматів Криму від призовника вимагали документи про зміну релігійних переконань.