RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Підрив авто з офіцером розвідки ЗСУ: Матіос озвучив головну версію слідства

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідство розглядає російський слід як основну версію вибуху в Києві, в результаті якого загинув співробітник Головного управління розвідки Міноборони, полковник Максим Шаповал.

Про це він сказав у вівторок, 27 червня, на брифінгу в Києві, повідомляє InfoResist.

Разом з тим, Матіос вказав на абсурдність будь-яких версій щодо комерційної діяльності вбитого. Він уточнив, що в даний час слідством займаються четверо військових прокурорів.

За словами Матіоса, інформація про "нібито обізнаність когось про місце закладки вибухівки біля Генерального штабу Збройних сил, що з'явилася в соцмережах, - це повна нісенітниця".

Він вказав, що слідство розглядає версію існування єдиного центру прийняття рішень в контексті цього теракту і вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Матіос зазначив, що на території України з початку року було скоєно 10 злочинів з використанням вибухівки.

"Ми їх всі будемо відпрацьовувати, в тому числі за допомогою алгоритму можливого однакового виконання або можливості якихось дотичних рис, людей і так далі, і тому подібне ", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк назвав головний мотив вбивства Шаповала.