RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Просування сил АТО на Донбасі: військовий експерт розповів про тактичні перемоги ЗСУ

Військовий експерт Олексій Арестович назвав кілька причин того, чому на лінії зіткнення в зоні АТО відбуваються загострення.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, однією з причин загострення може бути приїзд нового командира в один з батальйонів бойовиків.

"Раптом заїжджає якийсь активний сепарський або російський командир і говорить: "Доки? Чому? Давайте ми "укропів" підсмажимо трошки". І виїжджає якась БМП, постреляла по наших позиціях. Наші образилися, спланували операцію за добу-дві – і влупили у відповідь", - сказав Арестович, додавши, що так триває до тих пір, поки не приїдуть спостерігачі ОБСЄ чи не втрутяться вищі командири.

Також, каже експерт, українські війська або сепаратисти можуть почати невелику наступальну операцію, коли бачать перевагу позицій противника. Зокрема, Арестович привів у приклад наступ сил АТО в районі села Жолобок Луганської області.

"І ось на цьому фронті така локальна "перемога" наступає. Таких "перемог" з початку нового року у нас штук сім вже. Ми так вправно просуваємося", - говорить він.

Експерт додав, що іноді активні перестрілки відбуваються після дій диверсійно-розвідувальних груп.

"Піхота сидить, дивиться на це (дії ЛРН, - ред.) все і говорить: "Щоб ви подавились". Тому що розвідка через них минула, бах-бах, постреляла, а піхота ловить у відповідь. Причому це з обох сторін", - пояснив він.

Читайте повну версію інтерв'ю Олексія Арестовича для "Апостроф": "Українці воюють краще росіян, з початку року у нас мінімум сім перемог".