RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Трудові табори в ОРДЛО: Тука розкрив механізм роботи

Заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука підтвердив інформацію про трудові табори на непідконтрольних територіях Донбасу та розкрив механізми їх роботи.

Про це він розповів у коментарі InfoResist.

За словами Туки, в історії з трудовими таборами некоректно говорити про кількість ув'язнених, оскільки відстежити і задокументувати їх кількість не представляється можливим.

"Це поширена практика, коли з одного боку ув'язнені, у яких ще діє термін покарання і їх в примусовому порядку виводять на роботи. Це так звані громадські роботи, наприклад, риття окопів, будівництво якихось укріплювальних споруд. Є випадки вивезення на роботу на приватні підприємства, цегельні заводи, заводи з виробництва залізобетонних виробів", - говорить чиновник.

За його словами, за працю ув'язненим платять їжею. Часто зустрічаються історії з побиттям.

Тука зазначив, що на переговорах у Мінську постійно піднімається питання про повернення ув'язнених. Однак вони не мають успіху.

"Більше того, у мене є дані, що з кожним днем все більше і більше ув'язнених, у яких вже закінчився термін відбування покарання визначений судом. Але, ці упирі, вони починають від родичів цих людей вимагати грошову винагороду за те, щоб відпустити цих людей на волю", - додав заступник міністра.

Раніше про систему трудових таборів на окупованому Донбасі розповів Дмитро Тимчук.