RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Відомий журналіст назвав умову, за якої Кремль може спробувати влаштувати в Україні "Новоросію 2.0"

Російський журналіст Аркадій Бабченко вважає, що шансів у Кремля влаштувати в Україні "Новоросію 2.0" не так багато, але виключати такого повороту подій теж не можна.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, проросійські настрої в Україні сильно втрачені.

"Якщо розхитувати ситуацію, якщо за 10 років не відбудеться ніяких змін, а нафта раптом стрибне до 150 доларів за барель, то можливий і варіант "Новоросії", - уточнив Бабченко.

Разом з тим, він підкреслив, що більш імовірним є сценарій з введенням регулярної армії РФ.

"Такий ресурс в Росії є. Це треба розуміти. І ті розмови, які я тут чую час від часу, про те, що Росія загинається, розвалюється, а через рік Путіна не буде - це не так", - сказав Бабченко.

Він зазначив, що запас міцності в Росії ще досить сильний. Так, нафта не обвалилася, і 50 доларів за барель цілком дозволяє існувати режиму Путіна.

У цій ситуації Україні необхідно будувати правову європейську державу, економіку і сильну армію.

"Якщо буде сильна армія, сильна економіка, то це буде сильний аргумент для стримування. Справа не в тому, щоб перешкодити йому напасти, а в тому, щоб дати йому зрозуміти, що напад буде коштувати дуже дорого", - підсумував Бабченко.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін припинить вторгнення в Україну, а його режим впаде за рік-два за однієї умови - Аркадій Бабченко".