RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Кілька важливих моментів: аналітик пояснив, як Путін може використати "Малоросію" проти України

Політолог, аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич розповів, як президент РФ Володимир Путін може використовувати створення "Малоросії" на Донбасі.

Про це він пише у своїй колонці на "Апострофі".

"Чим відрізняється концепція "Малоросії" від концепції "Новоросії", яка була раніше? "Новоросія", яку просували в 2014 році, стосувалася частини України, тоді можна було говорити про якісь сепаратистські настрої. А ось "Малоросія" претендує на всю територію України", - підкреслив експерт

За його словами, таким чином Кремль може спробувати зняти питання сепаратизму в Україні, списавши все на "громадянську війну".

"Чи було таке вже в історії чи ні? У 20-і роки, коли існувала УНР, в Харкові була Українська Радянська Республіка, яка теж стверджувала, що її суверенітет поширюється на всю територію України. Це ті ж самі старі заготовки, які можуть бути корисні в мінському процесі", - уточнив Тишкевич.

Він додав, що якщо РФ вдасться ввести тему "Малоросії", то тема Криму відійде на другий план. На його думку, російське керівництво спробує створити на території, підконтрольній Києву, "промалоросійські" організації точно так, як вони створювали "проновооросійські" організації.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Кремль отримав новий інструмент у війні проти України: як його використовують".