RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Путін або Шмутін: у Росії знайшли місто, якому все одно, хто буде президентом

Російський політтехнолог, галерист і арт-менеджер Марат Гельман вважає, що Москва - це найсильніше місто, яке сильніше, ніж Російська Федерація в цілому, і якому все одно, хто є президентом.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"У ній є якась своя культурна складова, і не важливо - Путін чи Шмутін. Це така клубна культура, яка не залежить від держави. І зламати це не вдалося, незважаючи на всі спроби держави", - зазначив Гельман.

За його словами, важливо те, що на тлі отруєної російської культури існують "живі організми", як пітерська культура, московська культура і інші міські культури. Політтехнолог додав, що при цьому у великих музеїв в РФ є політичне завдання - подолати ізоляцію.

"Причому цю політичну задачу ставлять з усіх боків. Наприклад, міністр Франції може сказати:" Слухайте, ми тут сваримося з Росією, але ми ж не хочемо, щоб все порвалося, тому ви тут, будь ласка, вась-вась". Великі інституції з високою репутацією зараз виконують політичне замовлення, щоб показати, що ізоляції не існує", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Запит на російську культуру в Україні все ще існує з однієї причини - Марат Гельман".