RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Треба було хайп: у Росії пояснили, навіщо була потрібна заява Захарченка про створення "Малоросії"

Російський політолог Станіслав Бєлковський пояснив, навіщо була потрібна заява ватажка так званої Донецької народної республіки (ДНР) Олександра Захарченка про створення "Малоросії".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Собеседнику".

"Захарченко проголосив "Малоросію" за день до 19 липня - дня чергового засідання в Мінську Тристоронньої контактної групи, покликаної відстежувати виконання тих самих Мінських угод", - зазначив політолог.

За його словами, всім і так зрозуміло, що Мінські угоди не виконуються і не можуть бути виконані. Так, Росія ніколи не усунеться від військової участі в долі території, що офіційно іменується ОРДЛО, і не передасть Україні контроль над державним кордоном в цих місцях. У свою чергу, Україна не може надати ОРДЛО особливий конституційний статус і провести в непідконтрольних ДНР-ЛНР вибори за своїми законами.

"Що "Мінськ-2" (та сама друга версія від 2015 року) - не жилець, розуміють всі співучасники процесу. Але, по логіці політичної хитрості і бюрократичної розумності, ці самі всі ніяк не хочуть публічно в тому зізнатися", - додав Бєлковський.

Він вважає, щоб відвернути увагу від реальності і повернутися в пучину мрій про неможливе, було прийнято рішення генерувати хайп (галас в засобах масової інформації - ред.), в основі якого лежав би фейк.

"Він там і лежить. Малоросія - типова fake news, як назвав би її президент США Трамп. Треба ж було про щось поговорити в мінському залі 19 липня? Ось і поговорили. Амінь", - підсумував Бєлковський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явився тривожний прогноз по новому загостренню ситуації на Донбасі.