RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Розвідка дізналася про підготовку бойовиками інсценування серії терактів на Донбасі

Бойовики незаконних збройних формувань на окупованому Донбасі готуються інсценувати ряд обстрілів і терактів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"У смузі відповідальності 1-ї окремої мотострілкової бригади (Кальміуське) і 11-го окремого механізованого полку (Донецьк) 1 АК противником здійснюються "превентивні дії", в т.ч. шляхом підготовки і проведення провокаційних і постановочних обстрілів, інсценування терористичних актів з подальшим звинуваченням українського керівництва в зриві Мінських домовленостей", - сказано в повідомленні.

Так, для зйомки провокаційних сюжетів інструкторами підрозділів інформаційної боротьби ЗС РФ залучені представники російських пропагандистських ЗМІ.

Разом з тим, командування 1 АК (Донецьк) ЗС РФ використовує чутки про наступ ЗСУ для посилення агітаційних заходів з метою призову місцевих жителів на військову службу до складу російських окупаційних військ.

"Інформація поширюється, в т.ч. шляхом розсилки СМС-повідомлень оператором стільникового мобільного зв'язку "Фенікс", - уточнили в розвідці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ватажок бойовиків так званої "ЛНР" Ігор Плотницкий почав збирати "компромат" на верхівку терористів "ДНР", який він збирається передати російським кураторам.